Auta mullistavat ideat lentoon

Hyvän tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Valitse sinulle mieluisin tapa osallistua ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon. Kaikki projektit kuuluvat Phoenix non-profit hautomoon ja rakentavat yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa.

Katso kaikki tehtävät

Tutustu hautomon jäseniin

FloweRescue

FloweRescue varmistaa, ettei yksikään kukka joudu jätteeksi ennen kuin se on tuottanut iloa jollekulle. Yhteisö järjestää työpajoja, joissa hävikkikukista luodaan upeita kimppuja. Kimput jaetaan ilostuttamaan asukkaita esimerkiksi hoivakoteihin ja sairaaloihin.

Lue lisää

Good Hair Day

Good Hair Dayn toiminta perustuu positiiviseen representaatioon, voimaantumiseen ja yhteisöön. Moni afrosuomalainen saattaa kasvaa vailla vertaisryhmää ympäristössä, jossa he ovat yksin kokemustensa kanssa. GHD:ssa toimintaa ohjaa meiltä meille periaate, jossa afrosuomalaiset itse määrittelevät representaation keinot ja ovat aktiivisia toimijoita. Kollektiivi järjestää tapahtumia, jakaa tietoa afrohiusten hoidosta sekä osallistuu aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun yhdenvertaisuudesta.

Lue lisää

Joulupuu

Joulupuu kitkee lasten ja nuorten eriarvoisuutta ja pyrkii siihen, ettei yksikään lapsi tai nuori jää ilman joululahjoja. Joulupuu-keräyksiä järjestetään vuosittain ympäri Suomen. Hyväntekeväisyystempauksilla kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Hautomovuoden aikana Joulupuu-tiimi haluaa kehittää kansallista toimintaansa entistä yhtenäisemmäksi ja keksiä uusia tapoja tukea lapsia, nuoria ja lapsiperheitä.

 

Lue lisää
KATSO KAIKKI PROJEKTIT

Phoenix non-profit hautomo 🥚

Phoenix on sosiaaliseen eriarvoisuuteen puuttuvien ideoiden hautomo, johon valitaan vuosittain 3-5 lupaavaa projektia. Hautomovuoden aikana ideoista kuoriutuu itsenäisiä, yhteiskuntaa ravistelevia liikkeitä.

Lue lisää

Tutustu vapaaehtoisiimme

Teemu Uotila, Vincit

Teemu Uotila, Vincit

Teemu ja kollegat palvelumuotoilusta ja ohjelmoinnista Vincitiltä loivat ja kehittävät phoenix.fi vapaaehtoistekojen verkkoalustaa.

"Kun saa osallistua merkitykselliseen projektiin, jossa tuotetaan suurempaa yhteiskunnallista hyvää, tuo se organisaation sisällä oleville ihmisille hyvinvointia ja merkityksellisyyden tunteen. Mukavimmista järjestöjen kanssa toteutetuista projekteista puhutaan työpaikalla vielä pitkään niiden päättymisen jälkeen. Näin kävi myös Phoenix non-profit-hautomon verkkosivujen kohdalla", kertoo Teemu.

Jenni Turunen, suomi toisena kielenä -opettaja

Jenni Turunen, suomi toisena kielenä -opettaja

Jenni haastatteli turvapaikanhakijaa ja kirjoitti tämän opiskelu- ja työkokemuksista Suomessa tarinan Startup Refugeesille.

"Haastattelu oli avartava kokemus. Käymäni keskustelut kielen oppimisesta olivat myös ammatillisesti minulle kiinnostavia ja innostavia. Yhteistyö Startup Refugeesin kanssa sujui todella tehokkaasti. He järjestivät kaikki yhteydet sujuvasti ja ripeästi. Kokemus oli varsinainen hyvän mielen projekti, vaikka se sai myös pohtimaan erilaisia ihmiskohtaloita hyvässä ja pahassa."

Lue lisää tarinoita

Phoenix + Yritykset

Me Phoenixissa uskomme, että yhteiskunnan suurimpiakin haasteita ratkaistaan yhdessä. Teemme tiivistä yhteistyötä yritysten ja yhteisöjen kanssa, ja olemme aina avoimia uusille konkreettisille ehdotuksille. Suunnitellaan yhdessä teille sopiva tapa osallistua yhteiskunnallisen eriarvoisuuden pysäyttämiseen.

Yritysyhteistyö Phoenixin jäsenten kanssa

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan