FloweRescue

FloweRescue varmistaa, ettei yksikään kukka joudu jätteeksi ennen kuin se on tuottanut iloa jollekulle. Yhteisö järjestää työpajoja, joissa hävikkikukista luodaan upeita kimppuja. Kimput jaetaan ilostuttamaan asukkaita esimerkiksi hoivakoteihin ja sairaaloihin.


FloweRescuen tarina

FloweRescue perustettiin jouluna 2018, kun yhteisö pelasti joululomien jälkeen tuhansia hävikin vaarassa olevia kukkia. FloweRescue järjesti työpajan yhdessä paikallisen vanhainkodin kanssa: hävikkikukista loihdittiin asukkaiden kanssa upeita, ilostuttavia kimppuja. 

Tähän päivään mennessä yhdistys on pelastanut jo 38 000 kukkaa hävikiltä. FloweRescue saa hävikin vaarassa olevat kukat tukkukauppiailta, floristeilta tai tapahtumista ja taikoo ne työpajoissa innokkaiden vapaaehtoisten panoksella kimpuiksi. Valmiit kimput toimitetaan ihmisille, jotka eivät muuten välttämättä pääsisi kukkien kauneudesta nauttimaan. 

FloweRescuen missio on kaksiosainen:
(1) Vähentää kukkateollisuuden valtavaa hävikkiä. Arvioiden mukaan jopa hurjat 40% leikkokukista päätyy jätteeksi ennen kuin ne ehtivät kuluttajien iloksi.

(2) Helpottaa yksinäisyyttä ja yhdistää ihmisiä kukkien avulla. Yli kolmannes ikäihmisistä on kertonut kokevansa yksinäisyyttä. FloweRescue levittää iloa ja piristystä kukkakimppujen muodossa muun muassa vanhainkoteihin, sairaaloihin ja yömajoihin. 

FloweRescue järjestää innokkaille vapaaehtoisille työpajoja, joissa hävikkikukat jalostetaan kimpuiksi. Valmiit kimput jaetaan eteenpäin vanhainkoteihin, sairaaloihin ja yömajoihin. Lisäksi yhdistys luo ja tukee kukilla toteutettavia yhteisöllisiä taideprojekteja.

Tutustu FloweRescueen

flowerescue.org
Facebook: @flowerescue
Instagram: @flower_rescue

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan