Joulupuu

Joulupuu kitkee lasten ja nuorten eriarvoisuutta ja pyrkii siihen, ettei yksikään lapsi tai nuori jää ilman joululahjoja. Joulupuu-keräyksiä järjestetään vuosittain ympäri Suomen. Hyväntekeväisyystempauksilla kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Hautomovuoden aikana Joulupuu-tiimi haluaa kehittää kansallista toimintaansa entistä yhtenäisemmäksi ja keksiä uusia tapoja tukea lapsia, nuoria ja lapsiperheitä.

 

Joulupuun tarina

Joulupuu-keräyksen juuret ulottuvat jo vuoteen 2000 ja sen koordinoijana on toiminut Keskuspuiston Nuorkauppakamari. Vuonna 2020 Suomessa lahjoitettiin yhteensä huimat 72 000 lahjaa sekä yli 356 000 euroa, joilla Joulupuu hankki lahjoja lapsille ja nuorille. Yhdistys toimii paikallisten yhteisöjen kautta ja keräyksiä järjestetään vuosittain lähes sadalla paikkakunnalla. Vuonna 2020 Joulupuu on kasvanut niin merkittäväksi, että sen koordinoimiseen perustettiin oma yhdistys Joulupuu ry.

Joulupuu-keräykseen voi osallistua ostamalla toivottu lahja tai lahjoittaa keräykseen varoja, joilla lasten ja nuorten lahjatoiveita toteutetaan. Joulupuu toimii tiiviissä yhteistyössä sosiaalitoimen ja kuntien kanssa tavoittaakseen tuen tarpeessa olevat perheet.

Parhaillaan Joulupuu miettii, miten se voisi tukea lapsia, nuoria ja perheitä myös joulusesongin ulkopuolella. Juuri perustetun Joulupuu ry:n tavoite on yhtenäistää paikallisten toimijoiden toimintamallit jouhevaksi kokonaisuudeksi. 

Tutustu Joulupuuhun

https://joulupuu.org/

Facebook: @joulupuu
Instagram: @joulupuu

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan