Startup Refugees

Startup Refugees on voittoa tavoittelematon vapaaehtoisten verkosto, joka tukee maahanmuuttajia ja turvapaikanhakijoita työllistymään tai perustamaan oman yrityksen. Neljässä vuodessa verkosto on kartoittanut yli 3500 pakolaisen ammattitaidon ja välittänyt yli 800 työpaikkaa suomalaisissa yrityksissä.


Miten Startup Refugees sai alkunsa?

Startup Refugees perustettiin vuonna 2015, kun Eurooppaan ja Suomeen kohdistui ennennäkemätön pakolaiskriisi. Toiminta sai räjähtävän alun Riku Rantala ja Tunna Milonoff etulinjassaan: he kutsuivat kaikki kynnelle kykenevät talkoisiin, jotta maahan tulleet pääsevät aktiiviseksi osaksi yhteiskuntaa. Verkostossa on yli 500 yritystä, yhteisöä ja yksilöä, jotka kaikki tekevät jotain konkreettista tukeakseen maahanmuuttajia. 


Verkoston vaikutus tähän asti

Startup Refugees kartoittaa vasta maahan muuttaneiden taidot ja ammatillisen osaamisen heti maahantulon jälkeen ja yhdistää heidät suomalaisten yritysten kanssa. Tänä päivänä verkostossa on mukana yli 500 toimijaa, joista jokainen osallistuu pakolaisten työllistymisen ja yrittäjyyden edistämiseen omalla, konkreettisella tavallaan. Tähän mennessä verkosto on tarjonnut yli 4500 kouluttautumismahdollisuutta, välittänyt 800 työpaikkaa ja tukenut 140 yritystiimiä. Parhaillaan Startup Refugees skaalaa toimintamalliaan neljään uuteen Euroopan kaupunkiin paikallisten kumppaneiden kanssa. 

"Kunpa Startup Refugees olisi ollut olemassa kun muutin ensimmäistä kertaa Suomeen ja aloin etsiä töitä. Muita auttaakseni päätin pitää Startup Refugeesin yhteisölle työpajan suomalaisesta työelämästä."
- Vapaaehtoinen, Startup Refugees
 

Tule sinäkin mukaan!

Startup Refugeesin toiminta perustuu vahvaan verkostoon ja upeisiin vapaaehtoisiin. Toiminnassa on oltu mukana esimerkiksi työnhakumentoreina, työpajan vetäjinä, tulkkeina tai tapahtumatiloja tarjoamallla. Tässä artikkelissa Futuricen Sebi Tauciuc kertoo oman kokemuksensa Startup Refugeesin CV-työkalun rakentamisesta. 


Kiinnostaako sinua osallistua Startup Refugeesin toimintaan, tai löytyykö ideoita yhteiselle projektille? Laita meille viestiä niin jutellaan lisää!


​​​​​​​Katso kaikki avoimet vapaaehtoistehtävät

Tutustu Startup Refugeesin toimintaan

https://startuprefugees.com/
Facebook: Startup Refugees
Instagram: @startuprefugeesnetwork

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan