Keitä ovat Aktivistimummot? 

"Viisaus asuu vanhoos akoos.” - Pohjalainen sanonta

Aktivistimummot astuivat julkisuuteen lokakuussa 2019. ”Vanhoja viisaita naisia yhdistävä ja maailmaa parantava liike oli ollut kauan omassa mielessä. Alkuvuoden 2019 aikana 12 perustajamummon yhteisissä istunnoissa voimat päätettiin keskittää ilmastomuutoksen hillintään”, perustajamummoryhmän kokoonkutsuja Seija Kurunmäki kertoo.

Heti liikkeen julkistuksen jälkeen huomattiin, että aktivismi, eli tekeminen, ja mummous, eli empatia, on yhdistelmä, jota tämä aika kaipaa. Aktivistimummot haluavat saada ilmastoasioiden ympärille uudenlaista puhetta, joka rohkaisee kaikkia todellisiin tekoihin. Pieniin ja isoihin. Aktivistimummot korostavat kohtuutta, toivoa ja monimuotoisen luonnon tuomaa iloa hyvän elämän perustana. "Motivaatio toimintaan on suuri, koska kyseessä on omien ja maailman lapsenlasten tulevaisuus," Aktivistimummot painottavat.   
 
Kun ensimmäiset jutut Aktivistimummoista julkaistiin, Facebook-ryhmä kasvoi hetkessä 3000 hengen aktiiviseksi joukoksi. Nyt Aktivistimummojen Facebook-ryhmässä on yli 5000 mummoa ja mummomielistä, myös miehiä, ympäri Suomen ja maailmaltakin. Keskustelu käy tiiviinä ja positiivisena. 

Aktivistimummot on viestintäorientoitunut ryhmä, joka perustaa puheensa ja tekonsa faktaan. Kun ryhmän sisällä on sekä viestinnän että monenlaisen faktan osaajia, on tekeminen ketterää. Verkostot myös mahdollistavat toiminnan liikkeenä, joka toimii tällä hetkellä 100% täysin vapaaehtoisvoimin. 

Aktivistimummot aloittivat yleisötapahtumat tammikuussa 2020. Ensimmäisen tapahtuman aiheena oli toivo, ja tupa Helsingin keskustakirjasto Oodissa oli täysi. Aktivistimummot ovat myös aloittamassa päättäjä- ja yritysvaikuttamista.

"Uskomme Phoenix-yhteistyön tuovan myös sille sektorille uutta osaamista ja näkökulmia. Olemme kiitollisia mahdollisuudesta sparrata Aktivistimummot-liikettä Phoenix-väen kanssa niin, että Aktivistimummojen taika tulee kantamaan vuosien ja vuosikymmenten yli."

Tutustu Aktivistimummojen toimintaan

aktivistimummot.fi
Twitter: @aktivistimummot
FB: Aktivistimummot

Haluatko osallistua?

Kiinnostaako sinua osallistua Aktivistimummojen toimintaan, tai löytyykö ideoita yhteiselle projektille? Laita meille viestiä niin jutellaan lisää!

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Valitse sinulle mieluisin tapa toimia ja kääri hihat.

Tule mukaan