Mikä on Twig the code? 

Twig the Code – koodataan yhdessä!

Twig the Code sai alkunsa 2018, kun yhdistyksen perustaja Susanna Kyllönen aloitti oman tiensä koodauksen maailmaan ja halusi koota naisporukan yhteen, jotta uusien asioiden opiskelu olisi porukassa hauskaa ja tehokasta.

”Porukassa on helppo oppia: paikalla on hyvin eri tason osaajia, jotka tukevat toinen toisiaan. Tapana on koodata porukassa, niin että yksi kirjoittaa kerrallaan koodia ja muut tukevat sitten sivusta,” yhdistyksen jäsen Anna Koivisto kertoo.

Nykyään Twig the Code on rekisteröity yhdistys, joka tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden opiskella koodausta, tutustua alan yrityksiin ja oppia uutta. Twig the Coden tavoitteena on houkutella lisää naisia ohjelmistoalalle sekä madaltaa kynnystä naisten ohjelmisto-opintojen aloittamiselle. 

”Kauttamme kaikki alasta kiinnostuneet naiset pääsevät harrastusperusteisesti aloittamaan koodausopinnot. Meillä on sekä iltaisin että päivisin kokoontuvia ryhmiä ja mukaan voi liittyä milloin vain. Aiempaa koodauskokemusta ei tarvita. Lisäksi järjestämme workshoppeja, tutustumiskäyntejä Turun alueen IT-firmoihin ja muita tapahtumia,” Susanna Kyllönen sanoo.

Twig the Code järjestää erilaisia koodaustyöpajoja yhteistyössä eri ohjelmistoyritysten kanssa. Sitä kautta yhdistyksen jäsenet pääsevät tutustumaan eri yritysten työympäristöihin sekä toimitapoihin. Se tarjoaa myös yrityksille hyvän rekrytointikanavan.

Twig the Code

•    perustettu 2018
•    yhdistyksen jäseniä noin 60
•    toimintaa tällä hetkellä Turussa ja Helsingissä
•    tavoitteena laajentua eri puolille Suomea vuonna 2020
•    iltaryhmät kokoontuvat noin joka toinen viikko, päiväryhmät joka viikko
•    workshoppeja 15 kertaa vuodessa

twigthecode.com
FB: Twig the code
Instagram: twigthecode

Haluatko osallistua?

Kiinnostaako sinua osallistua Twig the Coden toimintaan, tai löytyykö ideoita yhteiselle projektille? Laita meille viestiä niin jutellaan lisää!

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Valitse sinulle mieluisin tapa toimia ja kääri hihat.

Tule mukaan