Phoenix non-profit hautomo

Oletko kekseliäs voittoa tavoittelematon toimija, jolla on tulta jalkojen alla ja suuret suunnitelmat tulevaisuuden varalle?

Osallistu Phoenixin non-profit-hautomoon vuonna 2021!

Me Phoenixissa uskomme, että yhteiskunnan suurimmatkin haasteet voidaan selättää yhdessä. Valitsemme ohjelmaan vuosittain
3-5 lupaavaa ideaa ja autamme niitä kasvamaan verkostomme avulla.

Haku vuodelle 2021 alkaa marraskuussa 2020. Seuraa Phoenixin 
LinkedInia, Facebookia ja Instagramia, niin saat tiedon hausta ensimmäisten joukossa.


Phoenix non-profit-hautomon jäsenet 

 • Eivät tavoittele voittoa
 • Tuovat omalle kentälleen jotain uutta ja kekseliästä
 • Toimivat tuettavien ihmisten aitojen tarpeiden pohjalta
 • Tarjoavat käsinkosketeltavia mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön
 • Hyödyntävät tai haluavat hyödyntää joukkovoimaa
 • Perustuvat ideaan, jolla on kasvupotentiaalia
 • Idean takana on sitoutunut tiimi

Kaikki jäsenet jakavat saman tavan ajatella: rakennamme ympärillemme verkoston, jotta voimme tuoda maailmaan mahdollisimman paljon hyvää. Näin tuomme mahdollisimman ison vaikutuksen juuri niiden elämään, jota varten toiminta alun perin perustettiin.
 

Vuonna 2020 hautomon jäsenet työskentelevät seuraavien aiheiden parissa

 • Senioreiden ilmastoaktivismi ja mielekäs vapaa-aika (Aktivistimummot ja Mummodisko) 
 • Pakolaisten työllistyminen ja yrittäjyys (Startup Refugees) 
 • Naisten tasa-arvo työelämässä (Howtomo) 
 • Naisten ammatinvaihto teknologia-alalle (Twig the code) 
 • Vieraskielisten naisten verkostoituminen (Mothers in Business)

→ Tutustu Phoenix non-profit hautomon jäseniin

 

Mitä Phoenix non-profit hautomossa tapahtuu?

Hautomoon valitut toimijat otetaan Phoenix ry:n jäseniksi. Tapaamme kerran kuukaudessa työpajan merkeissä, ja kehitämme palveluasi eteenpäin yhdessä. Työpajojen fasilitaattoreina toimivat Phoenixin tiimin lisäksi asiantuntijat eri aloilta. Kuukausitapaamisten välissä hiomme toimintaanne eteenpäin sekä yhdessä Phoenixin tiimin että ulkopuolisten mentorien johdolla.

Phoenix non-profit hautomossa omistat oman ideasi. Sinun käsissäsi on, miten viet sitä eteenpäin ja miten suureksi sen haluat kasvattaa. Phoenix non-profit hautomoon osallistuminen on maksutonta ja vapaaehtoista. Voit päättää hautomon jäsenyyden koska tahansa, jos koet sen aiheelliseksi.

Kuukausitapaamiset pidetään Phoenixin toimistolla Helsingissä ja muut tapaamiset toiveiden mukaan etäyhteydellä. Työkielemme ovat suomi ja englanti.

Miten Phoenix non-profit hautomo sai alkunsa? 

Phoenix non-profit hautomo syntyi Startup Refugees -verkoston kokemusten pohjalta.

Startup Refugees toimi ensimmäisen vuoden ajan yhden koordinaattorin voimin, mutta toiminnan jatkuminen edellytti rekisteröidyn yhdistyksen perustamista. Tämä toi mukanaan paljon hallinnollisia töitä turvapaikanhakijoiden työllistämisen rinnalle. Yhdistyksen hallinto saatiin pyörimään sitoutuneen verkoston tuella ja toiminta jatkui.

Tänä päivänä verkostossa on mukana yli 500 toimijaa, joista jokainen osallistuu pakolaisten työllistymisen ja yrittäjyyden edistämiseen omalla, konkreettisella tavallaan. Tähän mennessä verkosto on tarjonnut yli 4500 kouluttautumismahdollisuutta, välittänyt 700 työpaikkaa ja tukenut 125 yritystiimiä.

Startup Refugees -verkoston kokemus osoittaa, että sekä yritykset että yksityishenkilöt haluavat muuttaa maailmaa ja vaikuttaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Yhä useampi on valmis antamaan aikaansa hyvän asian puolesta, mutta eivät välttämättä tiedä miten auttaa. 

Me Phoenixissa tiedämme. Tiedämme myös, että kun löydämme tavan toimia yhdessä, suurimmatkin haasteet voivat ratketa nopeasti ja kustannustehokkaasti.

​​​​​​​→ Lue lisää Startup Refugeesista

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Valitse sinulle mieluisin tapa toimia ja kääri hihat.

Tule mukaan