| Huilisti, joka auttaa muita löytämään töitä |

"Työn löytäminen on olennaista uuteen maahan kotoutumisessa. Minulla on vahva tunne, että haluan tehdä jotain tämän maan hyväksi - maan, joka otti minut vastaan."

Asuessaan Baghdadissa Karrar Almukhtar teki uraa musiikin parissa ja soitti huilua Irakin kansallisessa sinfoniaorkesterissa, mutta joutui jättämään uran, työpaikan ja kodin taakseen. Miten Startup Refugees auttoi häntä löytämään työtä ja uuden alun Suomessa? 

"Startup Refugeesin henkilökunta tuli vierailemaan vastaanottokeskuksessamme. He kertoivat, että jos tarvitsen apua työpaikan löytämisessä, heihin kannattaa olla yhteydessä. Olin todella innoissani tästä tilaisuudesta ja varasin tapaamisajan heti," Karrar kuvailee. 

"Keskustelimme aiemmasta työkokemuksestani ja loimme yhdessä ansioluettelon nettiin. He kyselivät, mitkä tulevaisuuden tavoitteeni ovat ja mitä haluaisin seuraavaksi oppia. Kerroin, että haluaisin avata oman ravintolan jossain vaiheessa ja että suhtaudun avoimesti kaikenlaisiin työmahdollisuuksiin. Startup Refugees teki prosessista todella helpon - kaikki toimi niin jouhevasti."

"Pian sen jälkeen kun sain tiedon oikeudesta tehdä töitä, puhelin soi. Langan toisessa päässä oli Fazer. He etsivät tiskaajaa ja halusivat palkata minut siltä istumalta! Kesti vain kaksi kuukautta siitä, kun ensi kerran juttelin Startup Refugeesin kanssa siihen, että aloitin työt Fazerilla."

Päivätyönsä ohella Karrar opiskelee musiikin teoriaa ja huilun soittoa uudessa kotikaupungissaan Helsingissä. Kysyttäessä seuraavia askeleita musiikin saralla, Karrar ei epäröi: orkesterissa soittaminen ja Sibelius-Akatemiassa opiskelu ovat haaveita, joiden hän toivoo toteutuvan lähivuosina. 

Karrar tekee myös vapaaehtoistyötä Startup Refugees -verkostossa auttaen muita, samanlaisessa tilanteessa olevia maahan muuttaneita löytämään työtä. 

"Työn löytäminen on olennaista uuteen maahan kotoutumisessa. Minulla on vahva tunne, että haluan tehdä jotain tämän maan hyväksi - maan, joka on ottanut minut vastaan. Vapaaehtoisena Startup Refugeesissa toimiminen on myös ollut mahtava juttu, jossa olla mukana - meillä on ihana tiimi ja kaikki tukevat toisiaan", Karrar hymyilee. 

Lahjoita aikaa Startup Refugeesille verkkokauppamme kautta.

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan