| OP on 110% läsnä Mummodiskoissa |

“Mummodiskolle terveisiä: Toivon, että tätä jatketaan sitten, kun olen itse vanha. Pitäkää tahtia yllä, että minäkin pääsen bileisiin!” 

OP Helsingin yhteisölähettiläät ovat finanssialan ammattilaisten joukko, joka kohtaa pankin asiakkaita erilaisissa tapahtumissa. Lähettiläät tukevat Mummodiskon toimintaa tanssittamalla senioreita diskojen yhteydessä. Yhteisölähettiläät Timo Solomon, Oona Yrtti ja Mona Andelin kertovat, miten Mummodisko lakaisi seniorityön stereotypiat kerralla nurkkaan.

Yhteistyö Mummodiskon kanssa alkoi, kun OP:n yhteiskuntavastuuhenkilö lähestyi koordinaattoreita kertoen, että henkilöstöllä olisi mahdollisuus vähentää ikäihmisten yksinäisyyttä - tanssimalla. 

“Meille tärkeää on ihmisten kohtaaminen. Mummodisko on tästä hyvä esimerkki: me menemme sinne, missä asiakkaamme liikkuvat,” yhteisölähettiläät kertovat.

“Jo ensimmäisestä diskosta alkaen näki, kuinka paljon kävijät nauttivat. Tanssi ja seurustelu sai ihmisten silmät tuikkimaan. Koimme vahvasti, että seniorityön tukeminen Mummodiskon avulla on niin hauskaa ja tärkeää, että yhteistyötä oli vain pakko jatkaa.”

Konserni aloitti vuonna 2017 ohjelman, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus tehdä vuodessa yksi päivä vapaaehtoistyötä. 

“OP Helsingissä mahtavaa on se, että yhteisölähettilään työtä saa tehdä täydestä sydämestä. Meillä on täysi tuki tällaiselle yhteisölliselle jutulle. Varmasti tämä näkyy myös kohtaamisissa asiakkaiden kanssa,” yhteisölähettiläät kertovat. 

“Koemme kaikki, että tämä on tosi tärkeää. Myös meidän henkilökunta, joka on mukana näissä vapaaehtoistöissä, on 100-prosenttisesti tai oikeastaan 110-prosenttisesti läsnä ja välittää oikeasti. Vaikka arki on kiireistä, on tärkeää, että meillä osataan antaa ja ottaa aikaa tällaiselle toiminnalle.”

Paikan päällä ja sosiaalisessa mediassa tulviva myönteinen palaute vahvistaa ajatusta, että lähettiläät ovat oikealla asialla. 

Erityisesti yhteisölähettiläiden mieleen on jäänyt Mummodiskon järjestämä aistidisko. 

Mummodiskon kantava periaate on, että ikäihmiset eivät ole harmaata massaa, vaan monipuolinen joukko pitkän elämän eläneitä ihmisiä. Mummodiskon ohjelmat suunnitellaan kekseliäästi, kävijöiden tarpeet edellä. Aistidisko ottaa huomioon osallistujien erilaiset kuulo- ja näkörajoitteet. Tapahtumapaikalla on ammattimaiset äänentoistolaitteet, ja jos ei näe tanssia, musiikin sykkeen voi tuntea kehossa. 

“Mummodiskossa kaikesta huokuu arvostus tanssijoita kohtaan. Sen näkee, että kaikki ovat antaneet ison panoksen tapahtumaan.” 

“Yhteisölähettiläämme Timo pääsi tanssittamaan seitsemää rouvaa. Kolme tuntia jorattiin ihan täysiä, ja hiki oli pinnassa nuorilla ja vanhoilla. Moni tuli kepin kanssa ovesta sisään, mutta twistien alkaessa soimaan kepit löytyivät nopeasti nurkasta.”

Tanssimistakin tärkeämpää on Mummodiskojen yhteisöllinen tunnelma.

“Ihmiset saattavat tulla Mummodiskoon yksin, mutta kokea siellä ihania kohtaamisia. Voi saada ystävän tai vaikka hyvänpäivän tutun. Se on elintärkeää, kun miettii monien kokemaa yksinäisyyden tunnetta. Kolme tuntia tanssia on aika pieni panostus yhdeltä vapaaehtoiselta, mutta se voi pelastaa toisen ihmisen viikon tai jopa kokonaisen vuoden. Jos mietin Mummodiskon aistidiskoa, se antoi itsellekin hyvää oloa pitkäksi aikaa.” 

“Mummodiskolle terveisiä: Toivon, että tätä jatketaan sitten, kun olen itse vanha. Pitäkää tahtia yllä, että minäkin pääsen bileisiin!” 

Lahjoita aikaa Mummodiskolle Phoenixin hyvien tekojen verkkokaupassa

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan