| Futurice sijoittaa aikaa mullistaviin projekteihin|

"On todella tärkeää, että työni on merkityksellistä ja linjassa arvojeni kanssa. Tähän mennessä ammatillisessa matkassani on ollut kyse juuri tästä."

Futurice on teknologiavetoinen konsulttiyhtiö, joka lupaa tuoda asiakkaansa tulevaisuuteen. Miten opitun jakaminen ja avoimen lähdekoodin kanssa toiminta liittyy digitaalisen liiketoiminnan lainalaisuuksiin? Sebi Tauciuc kertoo.

"Tällä hetkellä olen vastuussa Futuricen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden strategiasta. Muutama vuosi sitten päätimme firmana sijoittaa aikaa siihen, että teemme projekteja, jotka muuttavat maailmaa. Perustimme Chilicorn Fundin ja olemme olleet nyt mukana yli 20 projektissa."

Futurice on yritys, jonka ansiosta Startup Refugeesilla on käytössään uraauurtava verkkopalvelu Match Made in Startup Refugees. Match auttaa maahan muuttaneita löytämään työtä yhdistämällä heidän osaamisensa työnantajiin, startup-yrityksiin tai koulutusmahdollisuuksia tarjoaviin tahoihin. Match Made in Startup Refugees -palvelussa jokainen profiilin täyttäjä voi tulostaa itselleen eurooppalaisille työmarkkinoille suunnatun ansioluettelon ja pääsee muokkaamaan sitä työuran edetessä. 

"Kun tapasimme ensimmäistä kertaa useampi vuosi sitten, Startup Refugees teki jo silloin mahtavaa työtä. Mutta heidän käytössään olleet työkalut eivät oikein sopineet käsillä olevaan työ- ja tietomäärään. Työkalut olivat kyllä ihmeellisen toimivia ottaen huomioon, että ne oli luotu yhden viikonlopun aikana. Tiesimme heti, että ne voisivat tehdä enemmän.”

"Tietokantaa oli vaikea käyttää, joten seuraavien kahden vuoden aikana korvasimme vanhan järjestelmän ohjelmistolla, jonka Futurice suunnitteli ja toteutti. Nyt turvapaikanhakijat voivat helposti tehdä oman CV:n käyttäen Match-palvelua ja lähettää ansioluettelon eteenpäin työnantajille," Sebi kertoo. 

Match-työkalu on otettu hyvin vastaan. 

"Työstämme nyt sitä, miten portaalia voisi käyttää myös muissa maissa. Toivon, että saamme tämän etenemään pian. Joka kerta, kun luomme työkalun ja toteamme, että se voisi olla hyödyksi muillekin, jaamme sen avoimen lähdekoodin tai creative commonsin periaatteella. Meistä on vain ja ainoastaan positiivista, että voimme jakaa kaiken, minkä voimme. Tiedon tuottaminen tähän maailmaan on ylipäätään hyvä asia." 

Mitä työ sinulle henkilökohtaisesti merkitsee? 

"On todella tärkeää, että työni on merkityksellistä ja linjassa arvojeni kanssa. Ammatillinen matkani tähän mennessä on liittynyt juuri siihen.

Parhaassa tapauksessa työ on tapa antaa oma panos tähän maailmaan. Työ on tietysti myös tapa tuottaa lisäarvoa. Kun sinulle maksetaan palkkaa, se on merkki siitä, että työ tuottaa lisäarvoa jollekin. Joskus käy niin hyvin, että lisäarvon lisäksi työ käy yksiin arvojesi kanssa ja on todella hauskaa. 

Unelmani on luoda ison mittaluokan muutos, joka auttaa ympäristöä ja luontoa eikä ainakaan vahingoita sitä. Haluan tehdä tämän muutoksen mukavien ihmisten kanssa, joiden kanssa on ilo työskennellä." 

Lahjoita aikaa Startup Refugeesille Phoenixin nopean toiminnan verkkokaupan kautta.

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan