| Vincit haluaa olla erilainen työpaikka |

Teemu Uotila tietää, että jos yrityksellä on varaa tehdä hyviä asioita rahan tai ajan puitteissa, se palkitsee monella tapaa. Siksi hän päätti, että Vincitiltä kootaan tiimi palvelumuotoilijoita ja koodareita Phoenixin kumppaniksi rakentamaan hyvien tekojen verkkokauppaa.

Phoenixin hyvien tekojen verkkokauppa toimii osoitteessa phoenix.fi, ja siellä kuka tahansa voi lahjoittaa aikaa tai omaa osaamistaan vapaaehtoistyöhön.

Phoenix välittää tuen suoraan toimintaan: pakolaisten työllistymisen ja yrittäjyyden tukemiseen (Startup Refugees), ikäihmisten hyvinvointiin ja hauskuuteen (Mummodisko) sekä naisten uraitsetunnon vahvistamiseen (Howtomo). Yritysten työntekijät ovat muun muassa pitäneet suomalaisen työelämän ABC -työpajan pakolaistaustaisille työnhakijoille, tanssineet hiki päässä satojen seniorien kanssa ja lainanneet toimistotilansa naisten uraverkoston käyttöön.

Monessa firmassa halutaan siis tehdä muutakin kuin voittoa. Miksi organisaatiot haluavat osallistua yhteiskuntavastuun toteuttamiseen?

”Vincit haluaa olla monessakin suhteessa erilainen työpaikka. Meidät on muun muassa valittu ei vain Suomen, vaan Euroopan parhaaksi työpaikaksi. Kaikessa toiminnassamme tausta-ajatuksena on se, että työntekijät tuottavat asiakkaille enemmän arvoa, kun he viihtyvät töissä. Toimitusjohtajan näkökulmasta on siis elintärkeää, ettei maanantaina ketuta tulla töihin”, Vincitin Teemu Uotila kertoo.

”Niin kauan kuin eletään kapitalistisessa yhteiskunnassa, yritykset kyllä tavoittelevat voittoa. Mutta monesti projektien välissä sattuu hetkiä, kun työntekijöillä on käytössään ylimääräistä työaikaa. Tämän resurssin voi hyvin suunnata yhteiskuntaa kehittävään toimintaan. 

Jos organisaatiolla on varaa tehdä hyviä asioita joko rahan tai ajan puitteissa, se palkitsee monella tapaa. Elämme maailmassa, jossa jokaisen työpäivän päätteeksi ei pääse näkemään omaa kädenjälkeä konkreettisessa muodossa. Kun saa osallistua merkitykselliseen projektiin, jossa tuotetaan suurempaa yhteiskunnallista hyvää, tuo se organisaation sisällä oleville ihmisille hyvinvointia ja merkityksellisyyden tunteen. 

Kun antaa aikaa merkitykselliseen tarkoitukseen, saa myös konkreettisesti hyvän fiiliksen. Mukavimmista järjestöjen kanssa toteutetuista projekteista puhutaan työpaikalla vielä pitkään niiden päättymisen jälkeen. ” 

Näin kävi myös Phoenix non-profit-hautomon verkkosivujen kohdalla, jotka toteutettiin yhteistyössä Vincitin koodari-palvelumuotoilija-tiimin kanssa. 

Vincit ja Phoenix rakensivat ennätysajassa nopean toiminnan verkkokaupan, jonka kautta yksityishenkilöt ja yritykset pääsevät tekemään konkreettisia tekoja tukea tarvitsevien ihmisten kanssa. Vain kolme kuukautta lanseerauksen jälkeen Phoenix.fi-sivun kautta on tehty 80 ajan ja osaamisen lahjoitusta suoraan Startup Refugeesin, Mummodiskon ja Howtomon ihmisille. 

Lahjoita aikaa Phoenixin hyvien tekojen verkkokaupassa

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan