Vapaaehtoisten kokemuksia

Phoenix.fi:stä löydät merkityksellisiä ja mukavia vapaaehtoistehtäviä! Sinun ei tarvitse olla vain meidän sanamme varassa, sillä annamme puheenvuoron nyt yhteisömme jäsenille. He ovat vapaaehtoistehtävien kautta olleet mukana kehittämässä eriarvoisuutta pysäyttävää toimintaa. Kiitos teille kaikille! 🧡


Näissä tehtävissä sinä voit auttaa

 

Tapaa ihmiset tekojen takana 💎
 

Auri Evokari koulutti Phoenixin tiimejä pitchauksen saloihin innostavassa työpajassa

"Phoenix-tiimit ovat maailmanmuuttajia, joiden missiot ansaitsevat kunnon megafonin. Oli vaikuttavaa kouluttaa tiimejä pitchaamisen saloihin ja nähdä, kuinka he soveltavat pitchaamista omien missioidensa edistämiseen."  Tutustu Auriin.

Suomi toisena kielenä -opettaja Jenni Turunen kirjoitti turvapaikanhakijan kokemuksista tarinan Startup Refugeesille

"Haastattelu oli avartava kokemus. Haastattelun jälkeen nostan hattuni entistäkin korkeammalle niille, jotka jaksavat opiskella kielen, käydä koulua ja suorittaa ammattiopintoja muutenkin raskaassa elämäntilanteessa. Olen ammatiltani suomi toisena kielenä -opettaja, joten haastateltavan kanssa käymäni keskustelut kielen oppimisesta olivat myös ammatillisesti minulle kiinnostavia ja innostavia.

Yhteistyö Startup Refugeesin kanssa sujui todella tehokkaasti. He järjestivät kaikki yhteydet sujuvasti ja ripeästi. Kokemuksena artikkelin kirjoittaminen oli varsinainen hyvän mielen projekti, vaikka se sai myös pohtimaan erilaisia ihmiskohtaloita hyvässä ja pahassa."


Ona Aulan johdolla Phoenixin tiimit pääsivät visioimaan kunnianhimoisesti ja kirkastamaan viestintäänsä

”Työpajan vetäminen neljälle motivoituneelle, päämäärätietoiselle ja energiaa vielä varsinaisen työpäivän jälkeenkin pursuavalle liikkeelle oli hieno kokemus, joka vahvisti uskoa siihen, että maailmaa muutetaan aktiivisesti paremmaksi keskellä epävarmojakin aikoja. Ryhmien ideointi ja heittäytyminen viestinnän suunnitteluun vakuuttivat minut myös siitä, että jokaisesta näistä liikkeistä kuullaan pian lisää.”

 

Vaikuttavuusasiantuntija Katja Anoschkinin johdolla pohdittiin oman toiminnan vaikuttavuutta

 

Palvelumuotoilija Anni Valkola haastoi Phoenix non-profit hautomon osallistujat porautumaan kohderyhmänsä pään sisään 

Annin vetämä työpaja auttoi Phoenix non-profit hautomon osallistujia huomaamaan, miten tärkeää oman toiminnan suunnittelussa on yrittää ymmärtää erilaisten asiakaspersoonien ajatuksia ja tarpeita.

“Oli mukava nähdä, että projektien erilaisista “kypsyysasteista” huolimatta tehtävä osoittautui hyödylliseksi kaikille tiimeille. Työpaja osoitti, miten tärkeää on välillä pysähtyä asiakkaiden äärelle ja kysyä, kenelle me tätä juttua teemme”, pohti Anni.

Teemu ja kollegat Vincitiltä loivat ja kehittävät phoenix.fi vapaaehtoistekojen verkkoalustaa

Teemu Uotila on Vincitin toimitusjohtaja Helsingissä. Teemun lisäksi pro bono -projektiin on Vincitiltä osallistunut palvelumuotoilijoita ja ohjelmoijia. 

"Kun saa osallistua merkitykselliseen projektiin, jossa tuotetaan suurempaa yhteiskunnallista hyvää, tuo se organisaation sisällä oleville ihmisille hyvinvointia ja merkityksellisyyden tunteen. Mukavimmista järjestöjen kanssa toteutetuista projekteista puhutaan työpaikalla vielä pitkään niiden päättymisen jälkeen. Näin kävi myös Phoenix non-profit-hautomon verkkosivujen kohdalla", kertoo Teemu.  Lue tarina blogista.

Sebin ja Futuricen ansiosta Startup Refugeesillä on käytössään maahan muuttaneiden työllistämistä tukeva työkalu

Futuricen kehittämä Match-softa auttaa maahan muuttaneita muotoilemaan CV:n ja  löytämään työtä yhdistämällä heidän osaamisensa työnantajiin, startup-yrityksiin tai koulutusmahdollisuuksia tarjoaviin tahoihin.

"On todella tärkeää, että työni on merkityksellistä ja linjassa arvojeni kanssa. Ammatillinen matkani tähän mennessä on liittynyt juuri siihen."  Sebi Tauciuc kertoo. Lue tarina blogista.

Jenni piti Naisen häpeä - vitut siitä -koulutuksen uraverkosto Howtomolle

"Koulutus oli voimakas kokemus sekä minulle että mukana olleille naisille. Minulle kerrottiin, että oli taianomaista kuulla jonkun sanallistavan tunteet ja ajatukset ääneen." Howtomon työpajan jälkeen Jenni Janakalle alkoi hahmottua, missä hän on todella hyvä: auttamaan muita pääsemään yli häpeästä.  Lue tarina blogista.


Minäkin haluan mukaan!

Ruoki mullistavia ideoita

Valitse sinulle sopivin tapa toimia ja auta yhteiskuntaa ravistelevat liikkeet lentoon.

Tule mukaan